16.11.2021 — 09:54

Студентська молодь: підготовка до виходу на ринок праці

На сучасному ринку праці молодь має вміти проявити себе, показати свої знання, уміння і навички. Тому Хмельницька обласна служба зайнятості спільно з закладами освіти постійно проводить профорієнтаційну роботу з молоддю, готує її до виходу на ринок праці.

З початку року центрами зайнятості та філіями Хмельницького ОЦЗ проведено 460 різноманітних профорієнтаційних заходів, в яких взяли участь майже 10 тис. осіб, що навчаються у навчальних закладах різних типів. А для студентської молоді працюють молодіжні студії кар’єрного розвитку «ВЕКТОР.ocz». Робота студій спрямована на розвиток в студентської та учнівської молоді м’яких навичок та вмінь самостійно шукати роботу.

Важливе значення для майбутнього працевлаштування є правильний вибір професії. За словами директора Хмельницького обласного центру зайнятості Сергія Черешні, основною проблемою на ринку праці залишається дисбаланс попиту та пропозиції робочої сили, не вистачає фахівців робочих спеціальностей. Так, з початку року послугами Хмельницької обласної служби зайнятості скористалися 525 випускника закладів вищої та професійно-технічної освіти, а працевлаштовано лише 63 особи. Та у разі відсутності на ринку праці вакансій за професіями та спеціальностями, які отримали випускники, служба зайнятості пропонує їм пройти професійне навчання та отримати нову робітничу професію.

І пам’ятайте, що професійне самовизначення — одна зі складових самовизначення людини. Від професії, яку людина обрала, залежить її соціальний статус, матеріальне становище та особистісний розвиток.

Хмельницький обласний центр зайнятості