18.11.2021 — 17:05

Результати брифінгу за 18.11.21. Відео

Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Тюрін під час брифінгу розповів про ситуацію в області із COVID-19.

Головні тези брифінгу:

➡ За 17 листопада у Хмельницькій області зареєстровано 941 новий випадок захворювання на COVID-19, з них 86 – діти, 20 – медпрацівники. Одужало 838 осіб, серед них 65 дітей та 16 медпрацівників. Попри те, що кількість тих, хто подолав COVID-19, збільшується, на жаль, і далі реєструються летальні випадки: за минулу добу  від коронавірусного захворювання померли 20 людей.

➡ На сьогодні в області розгорнуто 25 лікарень, що надають послуги стаціонарного лікування хворих на COVID-19. Хмельниччина продовжує перебувати в “червоній” зоні епідемічної небезпеки. Простежується позитивна динаміка показника завантаженості ліжок, призначених для пацієнтів, хворих на COVID-19: наразі він складає 63,3%, що не перевищує допустимого рівня. Разом з тим,  високою залишається завантаженість ліжок у КНП “Білогірська БЛ”, КНП “Кам’янець-Подільська міська лікарня”, КНП “Дунаєвецька БЛ”, КНП “Красилівська БЛ” та КНП “Ізяславська МБЛ”.

➡ Кількість ліжок з киснем в області дозволяє забезпечити у необхідному обсязі допомогу для всіх пацієнтів. Забезпечення лікарень киснем здійснено у повному обсязі та перебуває на контролі. На сьогодні, добова потреба кисневих балонів для лікарень області становить 965 штук, а рідкого кисню – 12,5 тон. Ці обсяги показників змінюються в залежності від інтенсивності захворюваності та одужання пацієнтів з COVID-19.

➡ В області триває вакцинальна кампанія. Варто вкотре відзначити ефективність застосування вакцини проти COVID-19, яка знижує ймовірність захворювання, тривалість і перебіг лікування. Світовою практикою уже доведено, що щеплення проти COVID-19 рятує життя.

➡ Від початку кампанії в області здійснено 661913 щеплень від COVID-19, з них 390265 осіб отримали першу дозу, 271648 – дві дози. За минулу добу на Хмельниччині зроблено 9366 щеплень від COVID-19. 3076 осіб зробили перше щеплення, 6290 осіб завершили вакцинацію.

➡ Активно працюють мобільні групи з перевірки дотримання обмежень карантинних вимог, маскового режиму та наявності COVID-сертифікатів у місцях масового перебування людей та у транспорті. Контроль проводиться у закладах торгівлі, розважальних, комерційних, господарських та інші закладах.

➡ ГУ ДСНС України в Хмельницькій області активно забезпечує інформаційну кампанію щодо важливості дотримання карантинних вимог і потреби здійснення щеплення проти  COVID-19 у населених пунктах області з використанням гучномовців встановлених на спеціалізованому транспорті.