19.11.2021 — 09:48

«Водій! Не порушуй правила проїзду залізничного переїзду»

На протязі 10-ти місяців 2021 року на залізничних переїздах і коліях поза переїздами регіональних філій АТ «Укрзалізниця» сталося 65 випадків ДТП, з яких 58 випадків на переїздах і 7 – на коліях поза переїздами. Внаслідок ДТП загинуло 11 осіб і 24 травмовано.

Найбільше випадків ДТП сталося на переїздах без чергового, обладнаних сигналізацією, де стався 41 випадок зіткнень автотранспортних засобів з рухомим складом залізниць. У цих ДТП загинуло 5 осіб і було травмовано 20.

Найбільше випадків ДТП сталося на регіональних філіях «Південно-Західна залізниця» і «Львівська залізниця», відповідно, 20 випадків і 18. На регіональній філії «Львівська залізниця», загинуло 4 особи і 8 травмовано. На регіональній філії «Південно-Західна залізниця» у ДТП загинуло 3 особи і 6 травмовано.

Один з останніх випадків ДТП з потерпілим стався на регіональній філії «Південна залізниця», де 30 жовтня на переїзді без чергового 193 км ПК2 ст. Максимівка, при справно працюючій переїзній сигналізації, поїздом № 45 Лисичанськ – Ужгород було збито автомобіль Mitsubishi Pajero, що виїхав на переїзд, незважаючи на заборонні показники переїзної сигналізації. Внаслідок зіткнення травмовано водія автомобіля.

У порівнянні з відповідним періодом 2020 року кількість ДТП збільшилася на 14 випадків (з 51 до 65), кількість загиблих збільшилася на 3 особи (з 8 до 11), а кількість травмованих зменшилась на 4 особи (з 28 до 24).

Всі випадки ДТП за 10-ть місяців 2021 року допущенні з вини водіїв автотранспорту через порушення правил проїзду залізничних переїздів.

Наїзду на транспортні засоби в межах обслуговування Хмельницької дистанції колії за 10-ть місяці 2021 року не було.
Шановні водії! Не порушуйте правил проїзду через залізничні переїзди, запам’ятайте, що об’їхавши закритий шлагбаум або не звернувши уваги на забороняючий сигнал світлофору, ви піддаєте ризику власне життя і життя інших людей!

Життя – дуже важка розплата за безтурботність та халатність. Про це повинен пам’ятати кожен.