22.11.2021 — 16:59

На Хмельниччині попрощалися з Героєм

Сьогодні у Хмельницькому в останню путь провели старшого солдата сил спеціальних операцій Збройних Сил України Уберта Мрачковського.

19 листопада в зоні проведення Операції об’єднаних сил під час  обстрілу з боку незаконних збройних формувань 33-річний військовослужбовець отримав кульове поранення, несумісне з життям.

Сьогодні, 22 листопада, попрощатися з бійцем прийшли його побратими, представники влади, силових структур, ветерани, волонтери, військові та активна громадськість області.

“Він був одним з найкращих і найрезультативніших воїнів нашого підрозділу. Це захисник України, який вартий найвищих державних нагород. Дякуємо, друже Уберте! Ми продовжимо, ми помстимося! Спочивай з миром!” — сказав у своєму прощальному слові командир підрозділу, в якому служив Уберт.

Ватро зазначити, що мужність і самовідданість бійця у виконанні військового обов’язку та у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України відзначено 21 листопада Президентом України Володимиром Зеленським. Згідно Указу Глави держави, Мрачковського Уберта нагороджено  (посмертно) орденом «За мужність» II ступеня.