24.11.2021 — 15:06

Кубок міжнародного фестивалю в українських борців

В місті Карліно (Польща) перемогою збірної команди України завершився ІІІ міжнародний фестиваль призера Олімпійських ігор Юсупа Абдусаламова з боротьби вільної стінка на стінку серед кадетів.

В змаганнях взяли участь спортсмени 2004-2005 років народження з Чехії, Литви, Угорщини, Німеччини, Польщі та України. До складу кожної з команд в поєдинках входило по 10 борців визначених категорій. Перемагала у двобоях та збірна , спортсмени якої вигравали більшу кількість індивідуальних сутичок.

До фіналу наші співвітчизники дістались без особливих проблем, послідовно здолавши з однаковим рахунком 9:1 команди “Європа-ІІ”, Чехію та Литву.

В головному поєдинку українці та угорці отримали по 5 особистих перемог. Та все ж за додатковим показником –кількістю набраних очок (24 проти 20 у суперників),перевага була за нашими юнаками.

В кожній зустрічі у складі збірної України на борцівський килим виходили по три спортсмени з Хмельницького обласного центру фізичного виховання учнівської молоді, які зробили вагомий внесок у загальний успіх нашої команди .

У підсумку перше командне місце українській збірній забезпечили і шестеро хмельничан: Костянтин Задоянчук (вагова категорія 110кг), Костянтин Морозов (71кг), Гаріб Мехтієв (71кг), Іван Лисий (65кг), Ігор Ковбель (60кг), Сергій Марцінишен (51кг).

Готували до турніру подолян їх наставники: тренери- викладачі ОЦФВУМ Юрій Дячок, Леонід Пилипчук, Володимир Поворознюк, Валентин Личак.

Окрім нагород турніру наші борці отримали змагальну практику та позитивні враження під час відвідання цікавих туристичних місць у Польщі.