25.11.2021 — 11:36

У Міністерстві культури та інформаційної політики провели чергову всеукраїнську нараду щодо пріоритетних напрямків діяльності

24 листопада відбулась онлайн-нарада Міністерства культури і інформаційної політики України з профільними заступниками ОДА та керівниками структурних підрозділів в сферах культури, культурної спадщини та інформаційної політики обласних та міських державних адміністрацій під керівництвом Міністра культури та інформаційної політики України Олександра Ткаченка. Участь в нараді від Хмельниччини взяв заступник голови ОДА Володимир Білик.

Під час засідання Олександр Ткаченко наголосив на необхідності виконання на місцях поставлених Міністерством завдань, включаючи наповнення реєстру культурної спадщини та культурних цінностей.

Зокрема, Міністр культури та інформаційної політики вкотре наголосив на важливості реалізації в регіонах проєкту «Велика реставрація», який включає перспективи створення центрів культурних послуг а також розвиток туристичної галузі на місцях.

Також під час наради обговорили стан бібліотечної справи, можливості для поповнення бібліотечних фондів та виконання Державної цільової національно-культурної програми розвитку народних художніх промислів.

Підсумовуючи, Міністр звернув увагу учасників на необхідність посилення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо важливості щеплення серед працівників галузі культури, у зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації щодо захворюваності на COVID-19. Серед іншого учасники обговорили особливості проведення культурних заходів із дотриманням усіх протиепідемічних норм.