25.11.2021 — 16:42

Хмельниччина приєдналась до Міжнародної акції “16 днів проти насильства”

Сьогодні на майдані Незалежності відбулась Міжнародна акція «16 днів проти насильства» в рамках якої учасники акції символічно тримали помаранчеві кульки, як символ світлого майбутнього, вільного від насильства щодо жінок та дівчат. Також розгорнуто експозицію «Річ у тім…»: проти домашнього насильства.

Метою акції є привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання домашнього насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок та чоловіків.

Приєднались до акції перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін, представники силових структур, активна молодь області.

У ході заходу, Сергій Тюрін зазначив, що насильство є глобальною проблемою, адже поширене не лише в нашій країні, а й усьому світі.  “Наголошую, що будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. Тож обов’язком не лише держави, а й кожного з нас – є формування нової свідомості людей щодо нетерпимого ставлення до будь-якого прояву насильства,” – зазначив посадовець.

Перший заступник звернув увагу присутніх, що для підтримки та допомоги постраждалим від домашнього насильства урядом здійснено розподіл обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб. Загальна сума субвенції для Хмельницької область складає 11 628 375 гривень.

“Хмельниччина є лідером з використання коштів субвенції. Наразі тривають роботи по створенню трьох притулків, трьох мобільних бригад, двох спеціалізованих служб первинного соціально-психологічного консультування та одного денного центру соціально-психологічної допомоги,” – наголосив Сергій Тюрін та додав, що на сьогодні в області вже створено та працює 51 служба та установа для постраждалих від домашнього насильства.

Варто нагадати, що Всеукраїнська кампанія „16 днів проти насильства” триватиме з 25 листопада по 10 грудня.