25.11.2021 — 17:31

Результати брифінгу за 25.11.2021. ВІДЕО

Сьогодні про ситуацію з протидією COVID-19 у Хмельницькій області журналістам під час брифінгу розповів перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін.

Головні тези брифінгу

➡ За минулу добу на Хмельниччині зареєстровано 778 нових випадків COVID-19. Кількість людей, що подолали хворобу, перевищує кількість захворілих та становить 1013 осіб. На жаль, 15 мешканців області померли від ускладнень, викликаних захворюванням.

➡ Спостерігається тенденція до зниження одного з індикаторних показників епідемічної небезпеки – завантаженості ліжок з киснем. Так, 22.11. він становив 62,5%, 23.11 – 58,2%, минулої доби – 55,2%. Загалом, стаціонарну допомогу хворим з COVID-19 в Хмельницькій області продовжують надавати 25 закладів охорони здоров’я, що були розгорнуті раніше.

➡ Зниження темпів захворюваності не означає, що можна послабити пильність та відмовитися від застережних протиепідемічних заходів. Надалі дуже важливими залишаються вакцинація та дотримання маскового режиму, уникання місць скупчення людей, виконання рекомендацій лікарів щодо гігієнічних заходів.

➡ Вакцинація від COVID-19 залишається єдиним ефективним заходом, що дозволяє зменшити ризик захворювання та уникнути важких ускладнень. Про це свідчать і статистичні дані, що були оприлюднені вчора на засіданні обласного  штабу з ліквідації надзвичайної ситуації, пов’язаної з COVID-19: починаючи з 1.06.2021 року, серед людей, що захворіли на коронавірусну інфекцію, 15% були вакциновані, і лише 1% вакцинованих хворих потребували стаціонарної допомоги.

➡ Загалом в області зроблено 712556 щеплень від COVID-19. Триває також вакцинація від COVID-19 дітей 12-17 років. Наразі дітям вікової групи 12-15 років зроблено 293 щеплення, 16-17 років – 1648.

➡ За інформацією КНП “Центр екстреної медицини та медицини катастроф”, з минулого тижня перестали працювати окремі мобільні “ковідні” бригади. Рішення прийнято у відповідь на звернення медпрацівників колективу. Відтепер усі бригади Центру отримуватимуть доплати до заробітної плати за фактом роботи з ковідними пацієнтами.

➡ В області тривають заходи з контролю дотримання протиепідемічних обмежень “червоної” зони, у якій досі залишається Хмельницька область. Аби сприяти покращенню епідемічної обстановки в області та уникнути адміністративних стягнень, усі мешканці області та суб’єкти господарювання мають суворо дотримуватися встановлених обмежень щодо наявності засобів індивідуального захисту, сертифікатів про вакцинацію, дотримання правил перевезення на пасажирському транспорті та інших вимог, встановлених відповідною постановою КМУ.