01.12.2021 — 16:18

Хмельниччина професійна: розробка освітніх програм триває

Протягом 29 листопада- 3 грудня 2021р. в рамках Програми EU4Skills спільно з партнерами з EDUFI на Хмельниччині дванадцять досвідчених педагогів із шести регіонів України працюватимуть над розробкою освітніх програм з професій «Авторемонтник», «Зварник», «Токар», «Електромеханік з ремонту та обслуговування лічильно-обчислювальних машин».
Керівник робочої групи, директорка Науково-методичного центру професійно-технічної освіти та підвищення кваліфікації інженерно-педагогічних працівників у Хмельницькій області Людмила Шевчук зазначила,що головною стратегічною ціллю реалізації програми EU4Skills є оновлення змісту професійної освіти. Наразі в Україні триває робота з розробки 20 освітніх програм.

Освітні програми, які базуються на результатах навчання, дозволять на основі модульно-компетентнісного підходу забезпечити якісну підготовку кваліфікованих робітників відповідно до потреб роботодавців. Водночас, вони сприятимуть вибудові гнучких освітніх траєкторій навчання згідно з потребами здобувачів освіти, їх конкурентоспроможності на ринку праці, мобільності та перспектив кар’єрного зростання впродовж життя.

В нових програмах передбачено модульний підхід до побудови освітнього процесу, а також упровадження у підготовку кваліфікованих робітників навчальних кредитів. Вагому методологічну допомогу надавали учасникам заходу координаторка від Національного агентства Фінляндії з питань освіти EDUFI Галина Бондарчук, фінські експертки OEP Анна Хірсікоскі та Катерина Фурманець, координаторка від Міністерства освіти і науки України Наталя Проценко.