06.12.2021 — 16:10

5 грудня – Міжнародний день волонтера

Волонтерство – це одна найбільш почесних місій, яку обирають для себе люди, що прагнуть поділитися часточкою своєї душі та допомогти усім, хто потребує підтримки. І нещодавно усі ми переконалися, волонтерський рух може бути насправді могутньою силою, яка перед лицем небезпеки здатна не лише об’єднати націю,  а й підтримати свою країну в боротьбі із загарбником. Адже саме наші волонтери, їх самопожертва, сміливість та рішучість в перші місяці російської агресії допомогли нашим воїнам вистояти на східних рубежах держави.

Та потужна матеріальна та моральна підтримка, яку отримали наші бійці у буремному 2014 і яка продовжується і донині, продемонструвала всьому світу, що ми – єдиний народ, який усіма силами та засобами готовий відстоювати свою незалежність: чи то зі зброєю в руках, чи то за кермом вантажівки, що везе передачу на фронт, чи то біля рами із маскувальною сіткою, чи то за приготуванням смаколиків для воїнів, чи будь-якою іншою справою, мета якої – допомогти нашим воякам на сході.

Сьогодні з нагоди Міжнародного дня волонтерів найактивніші представники волонтерського руху області приймали вітання та слова щирої вдячності від обласного керівництва: заступника голови облдержадміністрації Володимира Юр’єва та голови обласної ради Віолети Лабазюк.

“За рівнем волонтерського руху в країні в світі оцінюють, наскільки гуманним і цивілізованим є суспільство. Своєю щоденною працею ви доводите те, що ми гідні називатися цивілізованим суспільством, – зазначив Володимир Юр’єв, вітаючи присутніх у залі. – Дякую вам за ваш величезний внесок, за те, що достукуєтеся до серця кожного нужденного, даруючи йому надію на те, що добро існує. Бажаю вам, щоб усі добрі справи повернулися до вас сторицею! Здоров’я вам, усього найкращого і хай вас Бог береже!”

Також за дорученням голови ОДА Сергія Гамалія, посадовець вручив волонтерам подяки Хмельницької обласної державної адміністрації та пам’ятні подарунки за активну участь у гуманітарній допомозі та волонтерській діяльності, щиру допомогу тим, хто її потребує, та з нагоди Міжнародного дня волонтера.