07.12.2021 — 13:57

Сергій Гамалій привітав представників місцевого самоврядування області

7 грудня в Україні відзначається День місцевого самоврядування. Це свято тих, хто працює в органах місцевої влади, депутатів різних рівнів, та й усіх громадян, які піклуються та дбають про розквіт і зростання добробуту міст, сіл і селищ, територіальних громад.

З реалізацією в Україні реформи децентралізації в області утворено 60 територіальних громад, таким чином, місцеве самоврядування стало сильнішим і дієвішим. Держава делегувала повноваження з вирішення економічних, земельних, соціальних питань, відтак саме влада на місцях здійснює регулювання та управління в усіх галузях та в інтересах кожного мешканця громади.

Тож сьогодні привітати представників місцевого самоврядування завітали голова обласної адміністрації Сергій Гамалій, його заступники Сергій Тюрін, Сергій Ткачук, Володимир Юр’єв, Володимир Білик, народний депутат Сергій Мандзій, представники правоохоронних органів, громадськість області.

Вітаючи присутніх, Сергій Гамалій відмітив, що адміністративно-територіальної реформа – одна з найуспішніших, які реалізовані в Україні.

“Ефективне місцеве самоврядування – важливий інститут демократичної і правової України. Але лише в тісній співпраці державних органів влади та місцевого самоврядування можливо втілити в життя чималу кількість проєктів та програм, завдяки яким покращується якість життя подолян, розвиваються громади Хмельниччини,”- зазначив очільник області.

З нагоди Дня місцевого самоврядування Сергій Гамалій вручив відзнаки обласної державної адміністрації за високий професіоналізм, активну діяльність, спрямовану на вирішення питань соціально-економічного та культурного розвитку області.