09.12.2021 — 12:00

Відбулося чергове засідання комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв провів засідання комісії з визначення статусу осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Загалом  на розгляд членів комісії було представлено 23 пакети документів, що стосувалися надання статусу, а також заміни та оновлення відповідних посвідчень учасника ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, потерпілого від Чорнобильської катастрофи, потерпілого від радіаційного опромінення, встановлення інвалідності та інші питання, пов’язані з гарантуванням соціального захисту осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. За результатами обговорення члени комісії прийняли позитивні рішення щодо усіх розглянутих справах.

На завершення учасники засідання обговорили питання організації заходів до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Відповідно до затвердженого плану передбачається, що 13 грудня відбудуться обласні заходи з вшанування ліквідаторів аварії, зокрема покладання квітів та панахида. 14 грудня відповідні заходи відбуватимуться в громадах області.