13.12.2021 — 12:03

Хмельниччина вшановує героїв-чорнобильців

206 днів світ, затамувавши подих, спостерігав за боротьбою пожежників, військових, лікарів, будівельників, інженерів,  шахтарів, енергетиків, водіїв – усіх, хто намагався приборкати “мирний атом”, що вирвався на волю 26 квітня 1986 року у Чорнобилі. Саме стільки тривало будівництво унікальної споруди, яка не мала аналогів у світі і яка була створена для того, аби під тисячами тонн бетону заховати радіоактивні руїни 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС – об’єкту “Укриття”.

Відповідно до Указу Президента, 14 грудня – у день, коли держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд – ми вшановуємо усіх тих, хто не шкодуючи свого здоров’я та життя, став на боротьбу із наслідками однієї із найбільших техногенних катастроф в історії людства.

Сьогодні, напередодні відзначення цієї пам’ятної дати, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, ветерани пожежної охорони, рятувальники, керівництво області та міста, громадськість вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятників «Героям-пожежникам, які врятували світ від ядерної катастрофи» та “Героям та жертвам Чорнобиля”.

Вічна пам’ять тим, хто віддав життя, зупиняючи ядерний смерч та відвів біду від прийдешніх поколінь! Глибока шана та щира подяка усім ліквідаторам, хто зробив вагомий внесок у справу подолання наслідків Чорнобильської катастрофи!