16.12.2021 — 17:11

Відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА

Сьогодні відбулося засідання Координаційної ради з безпеки дорожнього руху при ОДА. За дорученням заступника голови ОДА Сергія Ткачука нараду провів начальник управління інфраструктури ОДА Василь Остапчук. До обговорення питань порядку денного долучилися представники профільного управління інфраструктури, САД у Хмельницькій області, ДП “Хмельницька обласна служба місцевих доріг”, Укртрансбезпеки, Патрульної поліції, Національної поліції та інші.

Розпочалося обговорення з питання щодо забезпечення безпечного та безперебійного руху автотранспорту автомобільними дорогами Хмельницької області в зимовий період 2021-2022 років.

Представник Служби автомобільних доріг в області доповів, що станом на 16.12.2021 року в підрядних організаціях в достатній кількості наявні запаси матеріалів для боротьби із зимовою слизькістю, а саме: фрикційних матеріалів 103% та технічна сіль майже 70%.

Також з початку зимового періоду використано 1800 тон протиожеледних матеріалів та заготовлено 600 тон органо-мінеральної суміші для ліквідації аварійної ямковості.

Крім того, на сьогодні в підрядних організаціях створено 10 денний запас паливно-мастильних матеріалів для роботи в зимовий період у кількості: бензин – 14 тис. тон та дизпаливо – 115 тис тон. На дорогах загального користування державного значення встановлено 800 комплектів знаків зимової тематики, укладено угоди на залучення 29 одиниць додаткової техніки на зимовий період, відеонагляд на дорогах області забезпечує 24 камери.

У ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» повідомили, що станом на 16.12.2021 року заготовлено фрикційних матеріалів 22 688 т (97%) та технічної солі 2133 т (82%). Також для роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років підготовлено 288 одиниць техніки та укладено 38 договорів на залучення 68 одиниць техніки сторонніх організацій.

Для належного утримання дорожнього покриття на вулицях та дорогах комунальної власності у зимовий період 2021-2022 років підприємствами підготовлено 247 одиниць спеціалізованої прибиральної техніки, укладені угоди із сторонніми організаціями для залучення 225 одиниць додаткової спецтехніки. Виконані роботи з капітального та поточного ремонтів дорожнього покриття загальною площею 567,4 тис м2, заготовлено 25,3 тис. тонн посипального матеріалу та реагентів, підготовлено 3,32 тис. од. шанцевих механізмів (у тому числі лопат) для прибирання снігу добровільними формуваннями з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Для реагування на можливі надзвичайні ситуації у дорожньо-мостовому господарстві створені аварійні бригади, які працюють у постійному і посиленому режимі, у кількості 35 одиниць, з особовим складом у кількості 306 чоловік та у кількості 147 одиниць техніки.

В продовження засідання представник управління патрульної поліції в області проінформував про стан виконання приписів на усунення порушень правил, норм і стандартів, що стосуються забезпечення безпеки дорожнього руху, виданих управлінням патрульної поліції у Хмельницькій області за результатами осіннього комісійного обстеження автомобільних доріг Хмельницької області. В області було винесено 123 вимоги (приписи) на Службу автомобільних доріг в області, ДП «Хмельницька обласна служба місцевих автодоріг» та ДП «Хмельницький облавтодор». Більша частина приписів уже виконана, інші перебувають на стадії усунення порушень.

Серед іншого присутні обговорили питання про стан виконання протокольних рішень від 27.09.2021 року та підсумки роботи Координаційної ради у 2021 році.