17.12.2021 — 17:55

19 грудня – День адвокатури

З 2002 року в Україні відзначається День адвокатури. Його святкують щорічно 19 грудня з часу підписання президентського указу про встановлення професійного свята українських адвокатів. Поява Дня адвокатури покликана підкреслити значення цього правозахисного інституту країни для демократичного становлення України, політичної та економічної стабільності в державі. Про здобутки та проблеми адвокатури прийнято говорити на засіданнях, присвячених цьому святу. Вони традиційно проводяться Національною асоціацією адвокатів України, Радою адвокатів України, обласними Радами адвокатів.

Сьогодні, напередодні свята, представники адвокатури Хмельниччини приймали вітання від керівництва області, колег і клієнтів. Висловлюючи слова вітання, перший заступник голови ОДА Сергій Тюрін зазначив: «Сьогодні для мене велика честь вас вітати, оскільки я перебуваю майже у родинному колі, адже з 2003 по 2020 рік також займався адвокатською діяльністю. Тому я прекрасно розумію і знаю цю відповідальну роботу. В умовах сьогодення в сфері здійснення правосуддя, в трикутнику поміж судової гілки влади та органів прокуратури, адвокатура займає надзвичайно важливе місце, адже зазвичай саме адвокат першим реагує на порушення прав чи свобод людини і громадянина і має відповідально подбати про їх дотримання.»

Окремо посадовець підкреслив важливість створення Національної асоціації адвокатів України у 2012 році, завдяки якій було створено надійне підґрунтя для подальшого розвитку адвокатури.

Сергій Григорович побажав адвокатам наснаги і професійних успіхів та вручив відзнаки облдержадміністрації. Так, за сумлінну працю, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у захист конституційних прав і свобод людини та з нагоди Дня адвокатури Почесною грамотою облдержадміністрації та подарунком нагороджено:

АНДРІЄВСЬКОГО Олександра Антонович – адвоката, м. Славута;

СТРАЖНИКА Володимира Михайловича – адвоката, м. Славута.