17.12.2021 — 15:53

Володимир Юр’єв відвідав Меджибізький дитячий будинок-інтернат

16 грудня під час робочої поїздки заступник голови ОДА Володимир Юр’єв відвідав Меджибізький дитячий будинок-інтернат, де ознайомився з умовами перебування його підопічних і поспілкувався з керівництвом закладу та персоналом.

Як розповіла директорка Любов Приймак, дитячий будинок-інтернат функціонує з 1960 року. Окрім того, в установі створено  молодіжне відділення для осіб з інвалідністю від 18 до 35 років.

Наразі тут перебуває 62 особи з тяжкою і глибокою розумовою відсталістю та стійкими розладами психіки: 20 вихованців, з яких 11 – це діти сироти та позбавлені батьківського піклування, та 42 підопічних з інвалідністю віком від 18 до 35 років. Усі вони потребують цілодобового догляду та реабілітації.

Серед основних проблем, які озвучила директорка інтернату – недостатність фінансування закладу, відсутність лікаря-реабілітолога та лікаря-психіатра, допомога яких є надзвичайно важливою для підопічних, необхідність ремонту санвузлів, тощо. За її словами, певну допомогу у питанні забезпечення засобами гігієни, продуктами харчування, меблями та іншими необхідними речами надають благодійники, проте всі потреби закрити не вдається.

Володимир Юр’єв повідомив, що наразі за кошти обласного бюджету на суму 24 тис.грн  уже закуплені матраци, які незабаром будуть доставлені в заклад. Також він передав для вихованців подарунки до дня Святого Миколая – фломастери, розфарбовки, пластилін, кольоровий папір та картон. Окрім того, посадовець доручив директорці закладу надати до облдержадміністрації перелік тих питань, що мають бути першочергово вирішені.