21.12.2021 — 13:12

Освітянам Хмельниччини вручили сертифікати на комп’ютерну техніку

Завдяки співпраці держави та бізнесу сьогодні кожен із нас може відчути позитивні зміни у будь-якій галузі, і освіті зокрема. Відтак, відповідно до підписаного меморандуму між Міністерством освіти і науки України з ІТ компанією “EPAM Україна” сьогодні 9 закладів загальної середньої освіти Хмельниччини отримують комп’ютерну техніку.

Вручили сертифікати та привітали освітян з отриманням технічної допомоги у здійсненні навчального процесу голова ОДА Сергій Гамалій, керівник американської компанії “EPAM Україна” у Подільському регіоні Сергій Редько, директор  БФ”Карітас” отець Іван Данкевич, також на онлайн зв’язку –  заступник Міністра освіти і науки України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації  Артур Селецький.

За останні два роки пандемія COVID19 спричинила багато змін у житті кожного, і в отримані освітніх знань також. Під час карантину освітній процес осучаснився та перейшов у дистанційну форму, що у свою чергу дало змогу не припиняти навчання, а переформатувати його, зробивши більш доступним та не менш якісним.

“Сучасний світ ставить перед нами нові можливості, новий попит на ті професії, яких уже сьогодні ми маємо навчати сучасне покоління. Адже зараз ми формуємо та навчаємо дітей, які у майбутньому розбудовуватимуть не лише наш рідний край, а й країну загалом. Тож комп’ютери для закладів освіти стануть однією із складових для створення такого середовища, де вчителі без перешкод робитимуть навчальний процес якіснішим, цікавішим та інформативнішим,”- зазначив Сергій Гамалій.

У свою чергу, Артур Селецький зазначив, що Міністерством розроблено чимало чудових проєктів, зокрема “Українська школа онлайн”, де передбачено різноманітний, безкоштовний контент для навчання дітей, “онлайн-журнал” та “онлайн-щоденник”, де можливо контролювати та бачити успішність дитини у навчанні, також тестується нові спортивна та позашкільна платформи, які незабаром будуть доступними для усіх.

Тож аби сучасний освітній процес не приносив незручності та був більш якісним, сьогодні 9 закладів загальної середньої освіти Хмельниччини, які не доукомплектовані комп’ютерною технікою, отримали 23 ноутбуки, 100 системних блоків та 100 моніторів. Доставку комп’ютерної техніки забезпечено завдяки допомозі БФ “Карітас”.