23.12.2021 — 16:29

Володимир Юр’єв: Кампанія з вакцинації від COVID-19 дала можливість закладам освіти працювати очно

Сьогодні під час наради з керівниками структурних підрозділів освіти територіальних громад про підсумки роботи освітянської галузі області у 2021 році заступник голови облдержадміністрації Володимир Юр’єв відзначив заклади освіти, які першими в області найактивніше долучилися до вакцинальної кампанії проти COVID-19 та досягли стовідсоткового показника щеплень колективу.

Посадовець привітав освітян з прийдешніми святами та відзначив, що рік, який минає був дуже непростим як для України, так і для освітян зокрема. Пандемія COVID-19 торкнулася освітнього процесу, змусила навчальні заклади працювати в інших форматах,  підлаштовуватися до реалій. Стало зрозуміло, що через недостатнє технічне забезпечення втрачається належна якість освітніх послуг. Проте, наголосив Володимир Юр’єв, керівництво держави належно відреагувало на цю проблематику,  і завдяки прийнятим рішенням були започатковані спеціальні програми, які покликані допомогти вчителям налагодити освітній процес та зробити його цікавим та сучасним. Наразі завдяки цьому реалізовується програма “Ноутбук кожному вчителю”, виділено кошти субвенції для забезпечення інтернетом віддалених населених пунктів.

“Дуже важливою була кампанія з вакцинації від COVID-19, яка дала можливість нашим закладам працювати очно. Хочу, в першу чергу, подякувати вам за те, що ми в Україні спрацювали найкраще, зауважив заступник голови ОДА. – Ви відгукнулися, зрозуміли важливість цієї кампанії. На Хмельниччині освітяни спрацювали як одна команда, завдяки чому досягнуто найвищого відсотка вакцинації. Кожний колектив непросто прийшов до цього результату, але ми ним пишаємося. Цим прикладом єднання ми довели, що насправді є великою родиною.”

За підсумками проведення вакцинальної кампанії серед освітянської спільноти області Володимир Юр’єв відзначив колективи, які першими вийшли на показник 100% вакцинації, та передав закладам ігрові набори LEGO Play Box. Загалом отримали їх 11 закладів освіти: Охрімовецький ліцей Віньковецької селищної ради, Згароцька гімназія Вовковинецької селищної ради, Скіпченська гімназія Городоцької міської ради, Підлісномукарівська гімназія Новодунаєвецької селищної ради, Вербецька гімназія Летичівської селищної ради, Скаржинецька гімназія Розсошанської сільської ради, Городищенська ЗОШ І-ІІІ ступенів Судилківської сільської ради, Новоушицька ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, Старосинявська ЗОШ І-ІІ ступенів №2 та Кам’янець-Подільська ЗОШ І-ІІІ ступенів №17.

Ці комплекти  стануть у нагоді для педагогів молодших класів НУШ під час уроків та допоможуть діткам в ігровій формі опановувати освітній матеріал.