23.12.2021 — 15:30

Архівісти області приймали вітання з нагоди професійного свята

Напередодні професійного свята, Дня працівників архівних установ, сьогодні в обласній філармонії відбулося урочисте зібрання. До спільних вітань долучилися представники обласної та міської влади, архівісти області, ветерани архівної служби.

Архівіст – почесне звання, що несе за собою відповідальність за нашу історію. Архівісти краю комплектують, зберігають та популяризують спадщину Хмельниччини. Завдяки їх невтомній праці Україна та світ дізнаються про наш рідний Подільський край, багатий природними ресурсами та працьовитими людьми, які є її гордістю.

Вітаючи гостей свята заступник голови ОДА Володимир Юр’єв наголосив, що святкування дня архівної служби демонструє шану до історичної пам’яті краю та є символом того, що серед наших земляків так багато справжньої української інтелігенції.

“Завдяки накопиченню та збереженню інформації, ведення архівів та статистичних даних відбувається розвиток суспільства, що дає змогу країнам досягати успіху на міжнародній арені. Адже той, хто володіє інформацією – володіє світом. Саме завдяки архівістам і відбувається цей розвиток, здійснюються амбітні та корисні проекти,” – зазначив Володимир Юр’єв.

Продовжуючи святкування, Володимир Васильович вручив кращим представникам професії відзнаки облдержадміністрації за сумлінну працю, зразкове виконання службових обов’язків, широку популяризацію архівних документів та з нагоди Дня працівників архівних установ.