13.01.2022 — 09:18

Прем’єр-міністр: Цьогоріч плануємо оновлення не менше 5 тис. км доріг та запуск проектів державно-приватного партнерства в дорожній сфері

У 2022 році Уряд має амбітні цілі у сфері розвитку інфраструктури в межах програми Президента «Велике будівництво». Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів України 12 січня.

«Цьогоріч передбачається будівництво та ремонт не менше 5 тис. км доріг та запуск проектів державно-приватного партнерства в дорожній сфері. Для їх збереження плануємо збільшити на автошляхах кількість WIM-систем (зважування-в-русі). Продовжимо також реалізацію ініціатив для покращення залізничного сполучення та інфраструктури. Зокрема, плануємо відремонтувати більше 600 км колій та електрифікувати нові ділянки, оновити рухомий склад «Укрзалізниці», — відзначив Денис Шмигаль.

Як зауважив Прем’єр-міністр, цього року Уряд також дасть старт програмі «Велика термомодернізація». За його словами, очікується реалізація щонайменше 500 енергоефективних проектів за рахунок Фонду енергоефективності. А також у сумі з бюджетними коштами та кредитними коштами планується здійснити термомодернізацію 5 тисяч будинків.

«Розвиток транспортних стратегічних хабів — невід’ємний елемент для розвитку держави та економічної спроможності регіонів. Це і проекти щодо розвитку прикордонної інфраструктури, це і будівництво аеропортів. Цього року готуємось до старту проектів з будівництва двох аеропортів на Сході України», — зазначив очільник Уряду.

За словами Прем’єр-міністра, цього року також передбачається створення Фонду внутрішніх водних шляхів, кошти якого підуть на модернізацію річкової інфраструктури. Крім того, Міністерство інфраструктури спільно з Міністерством економіки мають запустити програму відродження суднобудування.

Денис Шмигаль додав, що не менш очікуваним у 2022 році також є реалізація проекту «Велика реставрація», а також продовження програми Президента «Зелена країна».