13.01.2022 — 15:30

Сергій Гамалій: Усі діти заслуговують на щасливе, радісне дитинство

Позитивні емоції та подарунки діти мають отримувати не лише на свята, а й після них. Особливо уваги потребують ті дітки, які потрапили у скрутні життєві обставини та позбавлені батьківської турботи. Тож за ініціативи працівників облдержадміністрації для вихованців Центру соціально-психологічної реабілітації дітей “Щасливе дитинство” було зібрано речі, закуплено солодощі та іграшки.

Сьогодні голова ОДА Сергій Гамалій спільно із його заступником Володимиром Юр’євим відвідали цей центр, аби передати придбані речі та подарунки, а також оглянути умови, у яких проживають діти.

Варто зазначити, що у ХО ЦСПРД “Щасливе дитинство” наразі перебуває 20 вихованців. Загалом даний заклад  призначений для тривалого проживання дітей віком від 3 до 18 років. Тут для них облаштовані кімнати для відпочинку та ігор, організовано п’ятиразове харчування, наявний медичний кабінет та ізолятор на випадок захворювання. Тож вихованці центру перебувають в умовах, наближених до сімейних. Освітні послуги діти отримують у звичайних навчальних закладах на рівні із іншими дітками.

Вітаючи вихованців та працівників закладу з новорічно-різдвяними святами, Сергій Гамалій побажав усім міцного здоров’я та здійснення мрій у новому році. “Усі ми працюємо над тим, аби у молодого покоління було щасливе та радісне дитинство. Адже лише спільними зусиллями можливо створити для дітей, які потрапили у складні життєві обставини, належні умови перебування у  соціальних закладах, щоб теплом, увагою та піклуванням не був обділений жоден вихованець,”- зазначив очільник області.

Для вихованців центру “Щасливе дитинство” у цей день організували святковий концерт та розваги з веселим аніматором. Діти також мали нагоду продемонструвати творчі вміння: розповідаючи вірші та співаючи новорічні пісні, а також  подарували гостям власноруч виготовлені подаруночки.