20.01.2022 — 14:43

Відбулося засідання журі обласного відкритого архітектурного конкурсу на кращу ескізну пропозицію облаштування пам’ятного місця

Днями відбулося чергове засідання робочої групи по розгляду проєктної документації кращої пропозиції обласного відкритого архітектурного конкурсу на кращий ескізний проєкт облаштування пам’ятного місця на честь вшанування подвигу учасників Революції Гідності, Антитерористичної операції та Операції об’єднаних сил в російсько-українській війні за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України (місто Хмельницький, майдан Незалежності, 2). Провів його заступник голови ОДА Сергій Ткачук.

Перед проєктантами стояло завдання більш виразніше зобразити скульптурну композицію. На розгляд було представлено два варіанти. Члени робочої групи зупинились на другому варіанті, де скульптурна композиція представлена об’ємним гербом спрямованим по сторонах світу і в його сегментах розміщено чотири військових, учасників АТО. Оскільки авторами було запропоновано плоскі силуети військових, то члени робочої групи повернули проєкт на доопрацювання. Завдання урахувати, що всі складові скульптурної композиції повинні бути об’ємними та масштабними до ділянки з благоустроєм.

Також запропоновано зобразити скляну клумбу-капсулу, в якій будуть закладені кулі з вигравіруваними прізвищами земляків, загиблих учасників російсько-української війни, максимально застосувати зовнішнє освітлення композиції.