21.01.2022 — 17:32

Сергій Гамалій підбив підсумки реалізації в області програми Президента України “Велике будівництво”

“Нові дороги, мости, соціальні об’єкти, гарні і зручні – це нове обличчя України, яке оновлюється за кошти сумлінних платників податків в рамках виконання Національної програми Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво,”- про це зазначив сьогодні голова ОДА Сергій Гамалій у ході прес-конференції.

Головні тези:

➡ Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського “Велике будівництво” змінено підхід до державних інвестицій, залучені державні і місцеві кошти, підвищена якість будівництва, створено додаткові робочі місця, об’єднано зусилля  громад та органів влади навколо довгострокових цілей.

➡ В країні побудовано, реконструйовано та відремонтовано 68 шкіл та 47 дитячих садочків; 237 сільських амбулаторій, 132 приймальних відділення, 33 лікарні; побудовано 22 басейни, 28 стадіонів, 15 спорткомплексів, 13 ДЮСШ; створено 596 активних парків, облаштовано 466 спортивних майданчиків; оновлено 2 аеропорти та 6 ЦНАПів; побудовано та відремонтовано 5098 км державних та 2190 км місцевих доріг; створено понад 100 тисяч робочих місць; встановлено 23 великих Державних Прапора та радіо-телевізійну вежу поблизу лінії розмежування до 30-ї річниці Незалежності України.

➡ Всього на будівництво та реконструкцію соціальних об’єктів Хмельниччини освоєно 187,3 млн грн з державного фонду регіонального розвитку, 326,5 млн грн коштів з державного бюджету в рамках програми «Велике будівництво», 68,6 млн грн – з місцевих бюджетів.

➡  Загалом на Хмельниччині збудовано та відремонтовано 231 км державних доріг та 121 км місцевих доріг, 9 мостів загальною протяжністю 140 метрів; реконструйовано 3 об’єкти освіти, 2 спорту, 1 охорони здоров’я; відкрито 10 приймальних відділень опорних лікарень; до 30-річчя Незалежності нашої Батьківщини встановлено найбільший в області Державний Прапор України.

➡ У галузі освіти оновлено школу, дитячий садочок та гуртожиток для учнів. Це дало можливість комфортного навчання та проживання для більше, ніж 300 дітей. Всього галузь освіти в минулому році отримала 2 тисячі 410 квадратних метрів оновлених сучасних площ для надання освітніх послуг.

Зокрема, Солобковецька територіальна громада отримала Центр позашкільної освіти, у якому передбачено класи, зали зі сценою, для важкої атлетики та для силових видів спорту, наявні роздягальні, кабінети під гуртки для молоді, інтермедіатека. Всього освоєно 9,6 млн грн державних коштів та 1,1 млн грн з місцевого бюджету.

Для маленьких жителів Чемеровецької тергромади реконструйовано сучасний, комфортний ясла-садочок «Дзвіночок». Тут для кожної вікової групи облаштовано кімнату для занять фізкультурою, кабінет логопеда та психолога. Придбано нові меблі. Фасад приміщення повністю утеплено з наступним художнім оздобленням. Також на території встановлено тротуарну плитку, побудовано ігрові дитячі майданчики. Загалом на реконструкцію садочка освоєно 7,2 млн грн державних коштів та 800 тисяч грн з місцевого бюджету.

У Новоушицькій тергромаді учні отримали гарний і комфортний гуртожиток з облаштованими житловими блоками і окремими санвузлами, медичним кабінетом, навчальною кімнатою, буфетом, пральнею, кімнатою з санвузлом для осіб з інвалідністю. На реалізацію даного проєкту освоєно 6,9 млн грн державних коштів та 800 тисяч грн з місцевого бюджету.

➡ В галузі охорони здоров’я області відремонтовано та оснащено сучасною медичною технікою приймальні відділення опорних лікарень та лікувальних закладів.

➡ Здійснено технічне переоснащення лікувальної кімнати для дистанційної променевої терапії обласного онкологічного диспансеру, оснащеної новим лінійним прискорювачем, що дасть можливість пролікувати за рік 1500-1800 пацієнтів, яким необхідна променева терапія. Це суттєво знизить летальність та збільшить тривалість життя громадян. Також онкодиспансер має можливість надавати медичні послуги онкохворим з сусідніх областей. На переоснащення освоєно 9,7 млн грн державних коштів, 33,3 млн – з обласного бюджету та 18,1 млн – кошти онкодиспансеру.

➡ Капітально відремонтовано приймальне відділення Хмельницької обласної лікарні. Тут замінено інженерні мережі, облаштовано теплий бокс для під’їзду автомобілів швидкої допомоги, здійснено утеплення фасаду. На ремонтні роботи освоєно 6,3 млн грн з державного бюджету.

➡ Також реконструйовано приймальне відділення Кам’янець-Подільської міської лікарні (6,5 млн грн державних коштів). Крім того, тут облаштовано кабінет комп’ютерної томографії та придбано медичне обладнання за кошти державного бюджету на суму 14,3 млн грн.

➡ За кошти державного бюджету – 8,8 млн грн капітально відремонтовано приймальне відділення Хмельницької міської лікарні. Замінено інженерні мережі, відремонтовано кабінети, здійснено утеплення фасаду, облаштовано теплий бокс для під’їзду автомобілів швидкої допомоги та кабінет КТ. Також за державні кошти придбано для відділення медичне обладнання на суму 18,9 млн грн.

➡ На капітальний ремонт приймального відділення Городоцької багатопрофільної лікарні витрачено 1,1 млн грн та на придбання медичного обладнання 5,9 млн грн з державного бюджету. У приймальному відділенні Волочиської багатопрофільної лікарні також виконано необхідний об’єм робіт. Освоєно з державного бюджету 26,4 млн грн, з місцевого – 990 тисяч. Також капітально відремонтовані приймальні відділення Дунаєвецької, Красилівської, Славутської, Старокостянтинівської та Шепетівської лікарень, де освоєно значні кошти з державного бюджету на будівництві та придбанні медичного обладнання.

➡ Побудовано нові спортивні об’єкти. Зокрема, у м. Красилів за 42 млн грн державних коштів та 5,7 млн грн з місцевого бюджету побудовано та відкрито спортивно-реабілітаційний центр з великим басейном для спортивних занять та малим басейном для навчання плаванню та реабілітації дітей з інвалідністю. Усі зали оснащені необхідною інфраструктурою. Також за 37,1 млн грн державних коштів та 4,5 млн грн з місцевого бюджету розбудовано легкоатлетичний стадіон у місті Кам’янець-Подільський.

➡ Хмельниччина отримала нові, сучасні європейські дороги, якими комфортно і зручно їздити. Побудовано та відремонтовано 231 км державних і 121 км місцевих доріг,  9 мостів в громадах області. Загалом для цих робіт з державного бюджету освоєно більше 6 млрд гривень.

➡ Національна Програма Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» триває, тож попереду ще багато гарних, потрібних і корисних справ. Коли ми разом – ми сильні.