19.04.2022 — 19:09

В Летичівській лікарні запустили нову кисневу станцію

Медицина – одна із тих галузей, якій зараз обласна влада приділяє значну увагу, адже в умовах війни наші лікувальні заклади мають бути готові до надання допомоги не лише мешканцям Хмельниччини, а й внутрішньо переміщеним особам, яких на сьогодні в області зареєстровано більше 145 тисяч.

Тому, незважаючи на військові дії, триває робота, спрямована на покращення оснащення наших лікарень. Один з напрямів – встановлення кисневих станцій. Сьогодні у Летичівській багатопрофільній лікарні запрацювала перша з 12 станцій, що вже надійшли в область в рамках централізованої поставки від МОЗ України.

Аби ознайомитися з проведеними роботами, до закладу завітали заступник голови ОДА Сергій Ткачук та директор Департаменту охорони здоров’я ОВА Олександр Завроцький. Розповів деталі та продемонстрував нове обладнання головний лікар Віктор Зьомко. За його словами, лікарня отримала станцію OxyFresh 500 виробництва Туреччини, що здатна забезпечити киснем від 40 до 60 хворих на добу, в залежності від важкості хвороби.

Зауважимо, що належне киснезабезпечення – один із важливих елементів надання стаціонарної допомоги, що є однією із обов’язкових вимог при укладенні договорів з Національною службою здоров’я України. Від нього залежить не лише лікування хворих на ковід, а й пацієнтів у відділенні анестезіології та реанімації, а також успішне проведення оперативних втручань.

До слова, всього Міністерство охорони здоров’я закупило для українських лікарень 225 кисневих станцій. Як зауважив Сергій Ткачук, завдяки оперативній та злагодженій роботі ОДА, Департаменту охорони здоров’я, керівництва лікарень та громад для Хмельниччини виділили 15 з них.