08.05.2022 — 11:24

8 травня: Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!

Друга світова війна, у якій загинуло від 50 до 85 мільйонів людей, стала найбільш кривавою і жорстокою в історії людства. І сьогодні, як і в роки Другої світової війни, українці воюють з жорстоким і цинічним агресором.

Цьогоріч Україна відзначає 8 травня в умовах повномасштабної військової агресії Росії, яка посягає на нашу незалежність і територіальну цілісність, на саме існування українців, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і загрожує миру у всій Європі. Відтак, в Українському інституті національної пам’яті заявляють, що у 2022 році гасло Дня пам’яті та примирення та Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні буде “Перемогли нацистів – переможемо і рашистів!”.

Уже впродовж 8 років Україна захищається від російського агресора. Те, що творять московські так звані військові на українській землі, є геноцидом Українського народу, свідомим знищенням громадян. Українці будуть відстоювати свою незалежність до останнього! Ми не маємо права програти і не програємо, бо захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного сусіда-злочинця. Міць наших Збройних Сил є запорукою існування держави, вільного життя кожного з нас.

Сьогодні, у День пам’яті та примирення, Хмельниччина згадує всіх своїх земляків, які не повернулися з фронтів, всіх закатованих і замучених, всіх, чиє життя назавжди було обпалене війною. Вшановуючи їх пам’ять, заступники голови ОВА Сергій Тюрін та Сергій Ткачук, представники міської влади, силових структур, ветерани Другої світової війни поклали квіти до пам’ятників на військовому кладовищі та меморіальному комплексі “Вічний вогонь” у м. Хмельницькому.

Після перемоги у російсько-українській війні, наша держава та Український народ отримає нове державне свято перемоги над сучасним нацизмом, що об’єднає все суспільство, а Україна перейде виключно до європейської традиції відзначення 8 травня, як Дня пам’яті та примирення і вшанування жертв Другої світової війни.

Велика шана борцям за волю України! Наше сердечне «дякую» усім, хто береже мирне небо нашої землі!