15.05.2022 — 12:12

Хмельниччина вшановує пам’ять жертв політичних репресій

Щороку, третьої неділі травня, в Україні вшановують пам’ять мільйонів загублених життів, бездушно знищених радянським тоталітарним режимом.

Після широкомасштабного вторгнення росії терор і політичні переслідування стали моторошною реальністю для величезної кількості українців, чиї міста і села окупували війська агресора.

І навіть крізь роки ідеологія спадкоємиці СРСР – росії залишилась незмінною. Безліч українців зазнали катування, насильницької депортації, потрапляння у фільтраційні табори. Також зафіксовані факти масових переслідувань з політичних мотивів.

Цьогоріч День пам’яті жертв політичних репресій набув нового значення – Україна бореться за звільнення територій від окупанта та знищення методів Великого терору, як інструменту політики у XXI столітті.

До цього часу точну кількість жертв того тоталітарного режиму визначити неможливо, як і кількість тих, хто страждає зараз.

Сьогодні, аби віддати шану безневинно вбитим та пом’янути тих, хто став жертвами тоталітарного режиму, представники влади та громадськість області поклали квіти до пам’ятника «Ангел скорботи».