16.05.2022 — 14:56

Фонд Цаля Каплуна зі США допомагає переселенцям, яких прихистила Ізяславщина

Коли окупанти розгорнути повномасштабну війну в Україні, більшість цивілізованих країн світу стали на бік України. Не винятком стали і друзі Ізяславщини – Фонд Цаля Каплуна (США) – громадська неприбуткова організація, яка займається дослідженнями про Голокост на території України та збереженням культурної спадщини єврейських громад.

Зауважимо, що ця громадська організація вже тривалий час підтримує тісні зв’язки з Ізяславщиною, адже його засновник народився в цьому краї. Тож у важку для земляків годину вони не залишилися осторонь, а вирішили допомогти українцям та підтримати їх у боротьбі з новітнім обличчям нацизму.

Нещодавно членами Фонду спільно із громадою міста Північний Салем (штат Нью-Йорк, США) було проведено благодійний захід, мета якого – зібрати кошти для підтримки громадян України, змушених тікати від війни. У ході його проведення відбувся концерт живої музики від Andrea And The Armenian Rug Riders, тихий аукціон та частування від Hayfields Catering.

На сайті міста Північний Салем одна із організаторок заходу Ребекка Болдрідж зазначила: «Вечір пройшов фантастично. До участі в ньому долучилось близько 300 відвідувачів і було зібрано понад 23 000 доларів США для допомоги українців». Також пані Ребекка зауважила, що було справді радісно бачити, наскільки люди піклуються про Україну і хочуть допомогти. Разом з тим організатори усвідомлюють, що Україні ще довго доведеться оговтуватись від таких кривавих подій, а тому подібні заходи проведуть і в інших містах штату.

Представник Фонду Цаля Каплуна Джозеф Менакер повідомив, що частина коштів була передана для придбання продуктів харчування для жителів визволених від рашистів районів Київської області, а частину коштів було надано для придбання продовольства внутрішньо переміщеним особам, що знаходяться на даний час на території Ізяславської міської територіальної громади.

За кошти, надані Фондом та громадою міста Північний Салем (США), було придбано продукти та сформовано 1500 наборів. За допомогою працівників комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» та старост старостинських округів громади продовольчі набори було передано за призначенням.

До реалізації цієї благодійної акції на Ізяславщині долучилися Ізяславське благочинія Хмельницької єпархії Православної Церкви України, колектив Ізяславського ліцею імені Мирослава Поповича, ФОП Олексій Самосюк, комунальні заклади «Палац Сангушків» та «Центр надання соціальних послуг» Ізяславської міської ради, Ізяславська міська рада.

Так волонтери прагнуть підтримати осіб, які вимушено покинули власні домівки, рятуючись від війни, аби на Ізяславщині вони отримали максимальну допомогу, а поняття «домівка, сім’я» стало для них більш глибоке й масштабне.

Цей нелегкий період нас усіх об’єднує, гуртує, і ми обов’язково вийдемо з нього сильнішими.

Щиро дякуємо громаді міста Північний Салем (штат Нью-Йорк, США) та Фонду Цаля Каплуна (США) за надану допомогу.

За інформацією Ізяславської міської ради