16.05.2022 — 16:21

Перерахунок страхових виплат потерпілим на виробництві проведено своєчасно та виплачено у повному обсязі

Фонд соціального страхування України щомісяця фінансує страхові виплати для понад 190 тисяч осіб, які мають стійку втрату працездатності внаслідок нещасних випадків на виробництві або професійних захворювань, а також для їх сімей.

Щомісячні страхові виплати для потерпілих на виробництві та їх родин, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 05 березня 2022 року №200, зросли на 14%.

 «Попри умови воєнного стану в оптимальні строки управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області здійснено перерахування та проведено виплати потерпілим від нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, та особам, які мають право на страхові виплати у разі смерті потерпілого», – зазначає начальник управління Сергій Кіндзерський. – «Упродовж квітня управлінням перераховано для потерпілих на виробництві та членів їх родин 9661,4 тисячі гривень щомісячних страхових виплат, які зросли у березні, згідно з постановою Уряду, на 14%. Своєчасно та у повному обсязі виплати було профінансовано у підвищеному розмірі для 3,5 тисяч осіб».

Фінансування таких виплат здійснюється Фондом соціального страхування України у наступному місяці за попередній.

Для здійснення перерахунку зазначених виплат управлінням виконавчої дирекції Фонду в Хмельницькій області додатково направлено 1190 тисяч гривень. У результаті проведеного перерахунку потерпілі та їх сім’ї отримали щомісячні страхові виплати, які з 01 березня поточного року у середньому зросли на 344,95 гривень для кожної особи.

Завдяки професіоналізму та злагодженій роботі фахівців управління та його відділень забезпечено виконання нормативно-правового документа Уряду та відсутність скарг та зауважень потерпілих на виробництві та членів їх сімей.

Нагадаємо, щомісячні страхові виплати – це страхові гарантії для кожного працівника у разі стійкої втрати працездатності через нещасний випадок на виробництві, професійне захворювання або бойові дії. Такі виплати в повному обсязі компенсують потерпілим втрачений заробіток відповідно до ступеня втрати працездатності.

Їх забезпечення гарантується Фондом соціального страхування України пожиттєво або до повного відновлення здоров’я, а розмір виплат системно підвищується.

Оперативна інформація про стан фінансування страхових виплат, лікарняних і декретних допомог оновлюється у телеграм-каналі Фонду соціального страхування України: https://t.me/socialfund.