23.05.2022 — 11:49

23 травня — День Героїв України

23 травня Україна вшановує пам’ять всіх Героїв, які боролися за суверенітет і незалежність нашої країни та зараз виборюють нашу свободу, територіальну цілісність та право жити у вільній, незалежній державі. Це воїни-лицарі Київської Русі, козаки часів Гетьманщини, повстанці, Українські Січові Стрільці, воїни армій УНР і УПА, АТО/ООС, Герої Небесної сотні та бійці російсько-української війни.

Свято Героїв було засноване в 1941 році членами Організації Українських Націоналістів (ОУН). Дата 23 травня була вибрана не випадково. У травні за суперечливих обставин загинув ідеолог українського самостійництва Микола Міхновський, 23 та 25 травня були вбиті лідери українського визвольного руху Євген Коновалець та Симон Петлюра.

У теперішніх умовах повномасштабної війни з агресором Україна вкотре демонструє незборимість української нації, велич духу українських вояків — борців за волю України.

На знак вшанування пам’яті полеглих патріотів України начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк, керівництво силових структур та організацій, громадськість поклали квіти до пам’ятних знаків та фотогалереї пам’яті Героїв Небесної Сотні та загиблих воїнів у зоні АТО/ООС.