26.05.2022 — 12:04

На Хмельниччині проведено відкритий урок футболу

Підтримка дітей внутрішньо переміщених осіб – важливий етап допомоги задля подолання наслідків пережитих жахіть війни. З цією метою Українська асоціація футболу, Хмельницька обласна асоціації футболу спільно з обласною військовою адміністрацією на Хмельниччині реалізовують проєкт “Відкриті уроки футболу”.

В рамках проєкту, впродовж двох днів 26-27 травня на спорткомплексі “Поділля” у місті Хмельницькому діти-переселенці та місцеві діти матимуть змогу потренуватись з футбольними тренерами, а головне – познайомитись та налагодити дружні стосунки.

Сьогодні, аби привітати діток з початком відкритого уроку та подарувати подарунки, на стадіон завітали начальник ОВА Сергій Гамалій та координатор проєкту від української асоціації футболу Євгеній Столітенко.

Як зазначив Сергій Гамалій, завдяки футболу діти мають змогу відволіктися, хоч на трошки забути ті жахливі дії російського агресора, свідками яких вони стали. “Переконаний, що тут ви знайдете собі нових друзі, адже всі ми відкриті до спілкування та зажди готові простягнути руку допомоги. Кожну внутрішньо переміщену особу, яка знайшла прихисток на Хмельниччині вважаю подолянином незалежно від того, чи повернеться вона в майбутньому у своє місто, чи залишиться проживати тут. Ми єдина нація, єдина родина, адже усі ми – українці,”- зауважив Сергій Гамалій.

В рамках проєкту «Відкриті уроки футболу» місцевим школам вручено 150 футбольних м’ячів та велику кількість іншого спортивного інвентарю для проведення футбольних заходів, а кожна дитина отримала на згадку футболку з логотипом проєкту, диплом учасника та солодощі.

Крім цього  родинам переселенців надано гуманітарну допомогу у вигляді медичних, харчових наборів і предметів першої необхідності.