30.05.2022 — 16:13

Сергій Гамалій взяв участь в он-лайн зустрічі з представниками Держави Ізраїль

Іноземна підтримка усіх регіонів України вкрай важлива у війні з російським агресором. На цьому наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час он-лайн зустрічі керівників деяких областей з представниками мерій, благодійних фондів та асоціацій Держави Ізраїль.

Під час зустрічі обговорили реальну ситуацію в усіх регіонах країни, а також озвучили нагальні потреби у гуманітарній допомозі та плани щодо співпраці  для відбудови зруйнованих міст України.

З 24 лютого всі області України зазнають ракетних ударів, чимало населених пунктів зруйновано, перебували чи перебувають в окупації. Знищені сотні будинків, шкіл, мости, дороги. Сотні мирних мешканців загинули, тисячі – втратили свої домівки та вимушені були шукати прихисток у інших областях, і навіть країнах.

Лише Хмельниччина з початку війни прихистила понад 345 тисяч внутрішньо переміщених осіб, з них в області були розміщені на тимчасове проживання більше 147 тис. (12 тисяч з них – діти). У школах області створені умови для навчання понад 5 тисяч учнів. Крім того, організовано навчальний процес для понад 11 тисяч дітей, які перебувають за межами Хмельницької області.

Сергій Гамалій поінформував присутніх, що з перших днів війни Хмельниччина тримає гуманітарний та економічний фронт. “45 підприємств перемістили свої виробничі потужності, 12 – уже працюють. Ці підприємства релокувалися з міст Київ, Харків, Запоріжжя, Дніпро, Краматорськ та інші,”- зазначив начальник ОВА й додав, що незважаючи на воєнний стан, нестачу ресурсів та складні погодно-кліматичні умови, агроформування всіх форм власності Хмельниччини завершили сівбу ярих культур.

Наразі країна потребує обміну досвідом у розвитку прикордонних територій, відбудові міст, відновленні логістичних сполучень, а також комплексної гуманітарної допомоги не лише у медикаментах, продуктах харчування, засобах гігієни та інше, а й будівельної техніки та матеріалів задля відновлення зруйнованих територій.

Заслухавши ситуацію та нагальні потреби в регіонах України, кожен з присутніх представників іноземної делегації висловили слова підтримки та готовність до подальшої співпраці у різних галузях.