01.06.2022 — 14:11

Кожна дитина в Україні, яка опинилась без дому чи без батьків, є частиною нашої спільної родини, – Володимир Юр’єв

Кожна дитина в Україні, яка опинилась без дому чи без батьків, є частиною нашої спільної родини. Саме це доводить, що ми, українці, є європейською нацією, адже на відміну від орків, які зараз сунуть через наш кордон, ми оберігаємо і турбуємося про наших дітей. З такими словами заступник голови ОДА Володимир Юр’єв звернувся до присутніх на заході з нагоди Міжнародного дня захисту дітей, який відбувся сьогодні у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей “Подолянчик”.

В цей нелегкий для країни час чимало дітей потребують не лише опіки та догляду, а й порятунку від ворога, який намагається зруйнувати Україну. Війна змусила покинути свої домівки понад тисячі дітей. Комусь із них пощастило більше, адже вони вирушили у невідоме життя разом з своїми рідними. На жаль, є й такі дітки, які втратили своїх найрідніших людей. Частина з них знайшли притулок на Хмельниччині, зокрема і в “Подолянчику”. Аби хоч трохи розрадити діток та подарувати їм тепло та турботу, вихованцям закладу влаштували імпровізоване свято. Діти мали можливість продемонстрували свої творчі здібності: співали пісень, читали вірші та запрошували усіх у танок, а гості свята подарували їм солодкі гостинці.

“Діти – наше майбутнє. Зараз воїни, які захищають країну, воюють саме заради їх щасливого майбутнього. Дякую кожному, хто опікується нашим молодим поколінням: колективу реабілітаційного центру, працівникам соціальних служб, небайдужим громадянам. Щиро сподіваюсь, що вже незабаром ми здобудемо омріяну перемогу, а діти, які сьогодні перебувають у закладі, знайдуть родини та зростатимуть у вільній та мирній державі,” – наголосив Володимир Юр’єв.