07.06.2022 — 16:58

Сергій Гамалій привітав Куявсько-Поморське воєводство з Днем регіону

Куявсько-Поморське воєводство Республіки Польща з Хмельниччиною має давні та тісні зв’язки. Ще з 2004 року між регіонами підписана угода про міжнародне співробітництво, а теперішні військові дії в Україні лише зміцнили та поглибили ці відносини.

З початку російської агресії Польща відкрила для українців не лише свої кордони, а й серця, адже прихистила у себе велику кількість біженців, які покинули свої домівки, тікаючи від куль та ракет рашистів. На цьому наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій у ході он-лайн участі в урочистій сесії сейму та XIII форумі самоврядування Куявсько-Поморського воєводства, приуроченного до святкування Дня регіону.

Очільник області подякував польському народу та керівництву регіону за підтримку, яку відчувають українці уже 104 дні, адже саме стільки минуло з того дня, як у життя кожного громадянина України увірвалась війна. “Впевнений, що завдяки вашій підтримці, як дійсно братського народу, ми зможемо перемогти російське зло,”- наголосив Сергій Гамалій.