10.06.2022 — 08:21

Перемога  хмельницької легкоатлетки в Римі

9 червня в Римі на етапі «Діамантової ліги», що має назву «Golden Gala Pietro Mennea», провідна легкоатлетка Хмельниччини Марина Бех- Романчук здобула перемогу в стрибках у довжину серед жінок. 5-й спробі вона досягла найкращого для себе результату в сезоні – 6,85м, перемістивши на другу та третю позиції грізних суперниць – олімпійську чемпіонку Мелайку Міхамбо з Німеччини (6,79м) та американку Канешу Бьоркс (6,77м).

В загальному заліку Ліги Марина і Мелайка з 15 очками стали лідерами серед стрибунок у довжину після трьох проведених етапів, хоча взяли участь лише в двох. У їх доробку по одному першому та другому місць.

Ще одну бронзову нагороду, виграла Анна Рижикова з Дніпра, яка фінішувала третьою в бігу на 400 м з бар’єрами (54,50сек). Наша землячка, вихованка Нетішинської КДЮСШ, а наразі представниця Донеччини Вікторія Ткачук у цьому ж забігу була сьомою (55,37сек). Анна з 12 очками вийшла на поточне 1 місце в загальному заліку серед бар’єристок, а Вікторія перебуває на 4 позиції (9 очок).

Вперше у змаганнях Ліги – 2022 взяв участь херсонець Андрій Проценко, котрий зумів з особистим персональним рекордом цього сезону (2,24м) посісти 4 місце в стрибках у висоту серед чоловіків. Він добре відомий шанувальникам легкої атлетики міста Хмельницького, адже часто буває на навчально-тренувальних зборах в нашому обласному центрі.

Вітаємо Марину та її наставника Вадима Крушинського з перемогою в Римі, бажаємо подальших успішних виступів на основних стартах легкоатлетичного сезону!