16.06.2022 — 17:12

Володимир Юр’єв: Наше завдання – об’єднати представників влади, церков та релігійних громад, навколо проблеми сирітства в нашій області

Сьогодні заступник голови ОДА Володимир Юр’єв провів засідання “круглого столу” з представниками релігійних конфесій та організацій Хмельницької області і фахівцями державних структур, які опікуються питаннями охорони дитинства. Основна мета заходу – залучення релігійних діячів до поширення серед населення області інформації про сімейні форми виховання.

Як зауважив на початку зустрічі заступник голови ОДА Володимир Юр’єв, війна на території України призвела до руйнівних наслідків для інфраструктури міст, сіл, принесла горе в тисячі сімей. Проте особливо постраждали від війни діти. Сьогодні зростає кількість дітей, які залишилися без батьківського піклування. За даними Національної соціальної сервісної служби України, внаслідок війни без батьківського піклування сьогодні залишилися майже 2 тисячі дітей.

“Мета нашої зустрічі – об’єднати представників влади, церков та релігійних громад навколо проблеми сирітства в нашій області. Ми сподіваємося спільними зусиллями дати можливість кожній родині, кожній жінці і чоловіку, які вирішили стати або вже є батьками, опікунами, патронатними вихователями, бути освіченими у сфері формування здорових стосунків, які допоможуть їм виховати успішних і щасливих дітей,” – наголосив Володимир Юр’єв.

За словами Директора обласного центру соціальних служб Тетяни Власюк, діти, що втратили родини, зараз потребують всебічної підтримки та допомоги, і сімейні форми виховання є для них найкращим рішенням. Зауважимо, що в області вже діють 102 прийомні сім’ї та 21 дитячий будинок сімейного типу, в яких виховуються 336 діток. З початку війни до Хмельниччини переїхали ще 6 будинків сімейного типу та 8 прийомних сімей (64 дитини).

Під час дискусії між представниками влади та духовенства усі учасники дійшли спільної думки, що сирітство має бути подолано шляхом популяризації відповідального батьківства, а також заохочення подружніх пар до всиновлення дітей, які залишилися без батьків та уваги опікунів. За словами священнослужителів, вони готові стати провідником між дітьми, яким потрібна опіка, небайдужими до проблем сирітства парафіянами та послідовниками їх церков.