17.06.2022 — 13:13

Сергій Гамалій: Медпрацівники-янголи охоронці, які рятують життя та дбають про наше здоров’я

З нагоди Дня медичного працівника, який відзначають в Україні у третю неділю червня, начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій відвідав заклади охорони здоров’я області та привітав медиків із професійним святом.

“Медпрацівники виконують надзвичайно важливу роль – порятунок життя та збереження здоров’я людей. Вони демонструють свій професіоналізм, мужність та героїзм як в час пандемії, так і зараз у боротьбі з російським агресором,”- зазначив Сергій Гамалій. – Загалом близько 5 тис лікарів, 9 тис. середнього медичного персоналу та 93 заклади охорони здоров’я області надають медичну допомогу усім, хто її потребує.

Очільник області зазначив, що сьогодні, як ніколи, ми розуміємо роль медичного працівника. Вони, без перебільшення, стали янголами-охоронцями для наших військових на полі бою, а також ризикуючи власним життям рятують поранених та допомагають їх швидкому одужанню.

Висловлюючи слова вдячності та побажання здоров’я, благополуччя, успіхів у благородній справі – служіння людям посадовець вручив відзнаки обласної військової адміністрації та цінні подарунки медикам.

Також у ході перебування у медичному закладі Сергій Гамалій поспілкувався з персоналом та пацієнтами, серед яких є і бійці, які отримали травми виконуючи свій військовий обов’язок.