26.06.2022 — 14:59

Сергій Гамалій: Ветеринарна допомога має надаватись навіть на прифронтових територіях

З перших днів війни службові тварини стали помічниками для наших захисників. Вони не лише допомагають у евакуації людей, а й беруть участь у розмінуванні, патрулюванні вулиць, і весь час, пліч-о пліч з захисниками боронять кордони нашої країни. Багато з них страждають від обстрілів, отримують поранення і потребують медичної допомоги.

Тож вже вп’яте з часів повномасштабного вторгнення російського агресора на територію України «Перший військовий шпиталь ветеринарної медицини» виїжджає на допомогу «чотирилапим» на схід країни.

Сьогодні начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій особисто вручив посвідчення ветеринарам шпиталю та передав для кінологів ГУНП в Дніпропетровській області сухий корм та апарат УЗД.

«Впевнений, що хворі, поранені тварини отримають повноцінну медичну допомогу, аби й надалі допомагати у боротьбі з рашистами та наближати нашу перемогу,» – зазначив Сергій Гамалій.

У ході відрядження ветеринари шпиталю нададуть методичну допомогу кінологічним службам, а головне – пролікують тварин, які несуть службу разом із військовими у Збройних Силах України та Національній гвардії.