28.06.2022 — 12:32

На Хмельниччині відзначили День Конституції України

26 років тому був ухвалений Основний Закон України, який визначає права, суверенітет, територіальну цілісність нашої країни. У ньому чітко закріплено, що наша держава – суверенна, незалежна, цілісна і недоторканна. Саме ці цінності український народ захищає ціною життя від навали російської орди.

Цьогоріч День Конституції України набув особливого значення. Українці на увесь світ заявили, що наші конституційні права і свободи – непорушні, а наша держава завжди була, є і буде цілісною та недоторканною, і ми боротимемося за це до останнього подиху. Кольори нашого Прапора стали символом волелюбності і свободи, а наш народ – прикладом незламності духу та боротьби за власні ідеали і право вибору свого шляху.

Тож сьогодні, на Майдані Незалежності, з нагоди відзначення Дня Конституції керівництво області взяло участь у святковому флешмобі, у ході якого оркестр Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області виконав патріотичні пісні.

Дуже символічно, що слова Державного Гімну України лунали сьогодні з уст керівника оркестру, соліста Академічного симфонічного оркестру філармонії Віктора Шайди, адже він повернувся на Хмельниччину з фронту лише на декілька днів. З перших днів війни Віктор Шайда та двоє його синів пішли добровольцями до лав Збройних сил України та зі зброєю в руках захищають незалежність нашої України.

Віримо, що наші воїни виб’ють з української землі рашистську наволоч, і що пророчими стануть слова маршу УПА, написаного майже 100 років тому, коли, як і тепер, наш народ боровся за власну державу:

Веде нас в бій борців упавших слава,
Для нас закон найвищий то наказ:
«Соборна Українськая держава —
Міцна й одна від Сяну по Кавказ»