28.06.2022 — 14:02

В області погасили поштову марку “Українська Мрія”

Сьогодні біля будівлі центрального офісу “Укрпошти” в місті Хмельницький відбулося спецпогашення марки з зображенням найбільшого у світі літака Ан-225 “Мрія”, яка отримала назву “Українська Мрія”. У процедурі спецпогашення та введення в обіг цієї поштової марки взяли участь начальник ОВА Сергій Гамалій, голова обласної ради Віолета Лабазюк, керівник Хмельницької дирекції АТ “Укрпошти” Микола Громов та заступник Хмельницького міського голови Василь Новачок.

“Символічно, що процедура спецпогашення відбувається саме у День Конституції України, що в свою чергу демонструє незламність українського духу. Адже жодні перепони не завадять нашому народові стверджувати, що наша держава сильна, незалежна та правова, – звертаючись до присутніх наголосив начальник ОВА Сергій Гамалій. – Потвори з росії можуть знищити нашу гордість – літак Ан-225 “Мрія”, однак їм ніколи не вдасться знищити українську мрію – ту, яка живе в кожному з нас”.

За словами керівника Хмельницької дирекції АТ “Укрпошти” Миколи Громова, тираж марки становить 3 млн примірників. Один клієнт може отримати за одне замовлення 2 маркові аркуші, 5 конвертів, 5 листівок. Тому, як запевнив пан Микола, усі охочі отримати нову марку, зможуть придбати її як у відділеннях “Укрпошти”, так і на онлайн-майданчиках.

Основою ескізів поштової марки “Українська Мрія”, конвертів, карток і штемпелів став малюнок одинадцятирічної Софії Кравчук із міста Любомль Волинської області. На ньому наша прикрашена рожевими квітами “Мрія” летить до зірок. Віримо, що так і буде: ми переможемо ворога, і літак, яким пишалися усі українці, знову підніметься в небо!