28.06.2022 — 08:00

На Хмельниччині відновила роботу архітектурно-містобудівна рада

Відновила свою роботу архітектурно-містобудівна рада відділу містобудування та архітектури Хмельницької обласної державної адміністрації під головуванням головного архітектора області Ірини Дунаєвської.

Участь в роботі Ради взяли Володимир Молодоженя – головний архітектор Кам’янець-Подільського району, Ірина Мудра – спеціаліст земельно-архітектрного відділу Дунаєвецької міської ради.

Чергове засідання пройшло 17 червня, на якому було винесене основне питання, що стосуються розгляду матеріалів генеральних планів та планів зонування територій населених пунктів сіл Зеленче, Рахнівка та Січинці Дунаєвецької міської ради Кам’янець-Подільського району Хмельницької області. Розробник: ТОВ «АЛЬФА ГАРАНТ ЛЛС» (м. Київ), головний архітектор проєктів та доповідач Маркітаненко Сергій Борисович.

Розробник звернув увагу що дані населені пункти мають цінний історико-культурний потенціал. І розвиток туризму повинен стати одним із пріоритетних напрямків громади. Перша згадка про село Залісся, так тоді звалося Зеленче, датується в офіційних документах 1493 роком, про село Січинці зафіксована в 1521 році, про село Рахнівка (раніше Почапинці) датується 1662 роком.

В ході обговорення проєкти генеральних планів та планів зонування територій населених пунктів більшістю голосів вирішено схвалити, а зауваження та пропозиції врахували у робочому порядку.