01.07.2022 — 15:39

На Хмельниччині завершилося навчання ще однієї групи кандидатів у прийомні батьки

Сьогодні у Хмельницькому обласному центрі соціальних служб завершились навчання для кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, потенційні опікуни, піклувальники, усиновителі, які тривали майже місяць.

Заняття проводили сертифіковані тренери Центру – заступник директора Наталія Мельник та начальник відділу методичного забезпечення соціальної роботи та навчальних заходів Наталія Гонта.

За словами Наталії Мельник,  проходження усіма кандидатами обов’язкового курсу навчання є дуже важливим етапом, оскільки виховання дитини, яка зазнала психологічної травми від втрати біологічних батьків, має певні особливості.

Навчання відбувається за спеціальною програмою, завдяки якій майбутні батьки зможуть правильно побудувати стосунки з дітьми на усіх етапах їх спілкування. Тренери розповідають, як потрібно поводитися під час знайомства, як готуватися самим і готувати дітей до змін в особистому та сімейному житті, як допомогти дитині подолати почуття втрати. Також обговорюються питання забезпечення повноцінного розвитку дитини та причин його затримки, особливості задоволення потреб дитини та формування її прив’язаностей, роботи в команді та багато інших важливих для побудови гарних стосунків та міцної родини моментів.

Зауважимо, що зараз можна прихистити дитину, яка постраждала під час воєнних дій, скориставшись процедурою тимчасового влаштування. Як пояснюють в Хмельницькому ОЦСС, це передбачає перебування дитини в сторонній сім’ї до ухвалення рішення суду про подальше її влаштування. Для цього потрібно звернутися до служби у справах дітей безпосередньо за місцем свого проживання і заповнити відповідну заяву, або ж подати ваші дані в електронному вигляді, заповнивши анкету через Telegram-бот “Дитина не сама” https://t.me/dytyna_ne_sama_bot .