26.07.2022 — 10:56

Досягнення спортсменів з Хмельниччини на чемпіонаті світу з легкої атлетики в США

24 липня у американському місті (Юджин, штат Орегон) завершився 18-й чемпіонат світу з легкої атлетики.

Спортсмени 192 країн протягом 10 днів розіграли 49 комплектів нагород. Українські легкоатлети здобули 2 медалі, й обидві в стрибках у висоту – срібло нашій команді принесла Ярослава Магучіх з Дніпра, а бронзу-херсонець Андрій Проценко, і посіли 31 сходинку в медальному заліку та 21 – у загальному.

На попередньому чемпіонаті світу 2019 року в Досі (Катар) українці вибороли також 2 медалі – 2 срібні: Ярослава Магучіх стала володаркою медалі на другому чемпіонаті світу поспіль, ще одну тоді отримала хмельничанка Марина Бех-Романчук в стрибках у довжину.

Із 22 представників України до десятки найкращих в своїх видах, окрім названих призерів, також увійшли: киянка Ірина Геращенко (4 місце в стрибках у висоту), дніпряни Михайло Кохан (7 місце – метання молота) та Анна Рижикова (8 місце – біг на 400 м з бар’єрами), представниця Донеччини, вихованка Нетішинської КДЮСШ-Вікторія Ткачук (10 місце – біг на 400 м з бар’єрами) та естафетна жіноча команда 4 х 400 м в складі Катерини Карпюк, Анастасії Бризгіної, Вікторії Ткачук і Анни Рижикової (9 місце).

Марина Бех-Романчук увійшла до вісімки найсильніших в стрибках у довжину. У заключній шостій спробі вона стрибнула на 6,82 метри за які виборола 8 місце. До бронзової медалі, яку завоювала з особистим рекордом бразилійка Летіція Оро Мело, Бех-Романчук не вистачило лише семи сантиметрів.

На цьогорічному чемпіонаті світу Марина змагалася ще й у потрійному стрибку, де посіла 11 місце (13,91 м).

Літній легкоатлетичний сезон триває, попереду в наших спортсменів ще ряд відповідальних міжнародних стартів, cеред яких чемпіонат Європи 15-21 серпня в Мюнхені, етапи та фінал “Діамантової ліги”, де вони ще матимуть змогу реалізувати свій потенціал і зійти на п’єдестали пошани.