28.07.2022 — 10:42

Визначено переможців конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території Хмельницької області

27 липня відбулось засідання обласного конкурсного комітету з підготовки та проведення конкурсів щодо визначення автомобільних перевізників на міжміських та приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі території області.

На конкурс винесено 25 маршрутів, на обслуговування яких надійшли заяви від 18-ти перевізників-претендентів. На обслуговування 5-ти маршрутів документів від перевізників не надійшло.

При визначенні переможця оцінювалася робота перевізників-претендентів на автобусних маршрутах загального користування, підтримання належного технічного та санітарного стану рухомого складу, умови для здійснення контролю за станом здоров’я водіїв, наявність порушень чинного законодавства у сфері автоперевезень, показники аварійності, рекомендації та оцінки роботи претендента з боку органів місцевого самоврядування та громадськості.

З метою створення умов безпечного перевезення пасажирів, перевізникам вкотре наголошувалося на дотриманні норм етичної поведінки при перевезенні пасажирів, здійснення посадки та висадки пасажирів лише у відведених для цього місцях, дотримування розкладів руху, допуску до перевезень пасажирів лише працевлаштованих водіїв, використання виключно тих транспортних засобів, які зазначені в розкладах руху, дотримання безпеки руху, особливо на залізничних переїздах, дотримання відповідного температурного режиму в салонах автобусів, з метою забезпечення комфортного проїзду пасажирів.

За результатами засідання конкурсним комітетом буде рекомендовано Організатору визначити переможцями та укласти договори з перевізниками на  20-ох об’єктах конкурсу.