28.07.2022 — 12:11

В ОВА обговорили практичні аспекти покращення сервісу надання послуг у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно

Минулого року в Україні стартував експериментальний проєкт щодо отримання державним реєстратором за допомогою Державного реєстру речових прав відомостей про державну реєстрацію права власності на нерухоме майно, що перебувають у розпорядженні комунальних підприємств бюро технічної інвентаризації на паперових носіях.

Зауважимо, що на сьогодні механізм обов’язкової передачі відомостей від підприємств БТІ на запити державних реєстраторів за допомогою інформаційних систем (програмного забезпечення Державного реєстру прав) визначено не лише на рівні постанови Кабінету Міністрів України, а й на законодавчому рівні.

Відтак, 27 липня під керівництвом заступника голови ОДА Володимира Білика та за участю представників Управління державної реєстрації Центрально-Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції відбулася нарада. В ході зібрання учасники обговорили практичні аспекти впровадження положень нормативно-правових актів та покращення сервісу надання послуг у сфері державної реєстрації прав на нерухоме майно.