29.07.2022 — 10:49

На оновленому стадіоні у Кам’янці-Подільському відбувся перший товариський футбольний матч

Із центральним стадіоном Кам’янця-Подільського пов’язано безліч приємних моментів із життя кам’янчан. Хтось асоціює його з місцем суворих футбольних поєдинків, легкоатлетичних змагань і визначних рекордів. Для когось це – місце яскравих дійств і грандіозних свят. Стадіон  імені Григорія Тонкочеєва пам’ятає спортивні перемоги і поразки, яскраві імена мистецьких талантів і десятки тисяч учасників незабутніх святкувань та фестивальних дійств, адже у його стіни вписана історія цілої епохи.

Саме тому новина про оновлення цього спортивного об’єкту наприкінці 2019 року стала для містян дуже важливою, адже за понад 60 років існування стадіон фактично не оновлювався. Минуло майже три роки, і стадіон після капітального ремонту прийняв перший футбольний матч. У мирний час ця подія без сумніву була б надзвичайно урочистою, але в умовах сьогодення відкриття відбулося у тісному колі друзів та усіх, хто долучився до реалізації цього проєкту.

На церемонію завітали начальник ОВА Сергій Гамалій, його заступники, Кам’янець-Подільський міський голова Михайло Посітко, славетні спортсмени, представники спортивних організацій, а також зірки шоу-бізу та наші військові, які і зіграли перший товариський футбольний матч на оновленому полі.

Вітаючи гостей свята, Сергій Гамалій, перш за все, подякував тим, завдяки кому ми сьогодні маємо змогу жити і працювати на рідній землі у відносній безпеці.

“Ми хочемо сказати слова вдячності українським захисникам та захисницям, котрі сьогодні боронять майбутнє нашої Батьківщини. Наші Збройні Сили України обов’язково здобудуть перемогу. А ми, кожен на своєму місці, наближатимемо перемогу разом з ними, – зазначив очільник області. – Переконаний, що з відкриттям оновленого стадіону для Кам’янця-Подільського розпочнеться новий переможний відлік. Разом до перемоги!”

Користуючись нагодою начальник адміністрації вручив найактивнішим представникам спортивної спільноти області сертифікати на отримання спортивного інвентаря. Окрім того, Сергій Гамалій нагородив подякою ОВА  благодійний фонд UkrainasFrihetshjelp та висловив слова вдячності ГО “Взаємодопомога Ратуша”, “Демократична  ініціатива”, БО “Захисти Хмельниччину” та Кам’янець-Подільській районній раді.

Зауважимо, що проєкт реалізовувався в рамках програми Президента України “Велике будівництво”. Його загальна кошторисна вартість склала 38,975 млн грн. Левова частка коштів на будівництво надійшла з ДФРР, а також за рахунок субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Долучилася до фінансування і міська рада.

Стадіон розрахований на 2587 глядачів. У ході капітального ремонту оновлено трибуни, адміністративну будівлю, газон футбольного поля, встановлено синтетичне покриття для  бігових доріжок, секторів натурального газону для спортивних змагань, встановлено тротуарну плитку, облаштовано сектори для стрибків у висоту, довжину, потрійного стрибка, сектори для метання списа, диска та молота, штовхання ядра, яма для бігу з перешкодами. Окрім цього, здійснено благоустрій території та передбачено відповідні умови для безпечного і зручного розміщення глядачів з обмеженими можливостями.

Замовником будівництва виступило ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника», підрядні роботи виконали представники ПП «Спорт Прогрес» (м. Хмельницький).