09.08.2022 — 11:20

ВООЗ передала лікарням області апарати штучної вентиляції легень

Стабільна робота медичних закладів в умовах війни є надзвичайно важливою, адже від цього залежить життя пацієнтів, що потребують невідкладної допомоги. Зараз лікарні області надають допомогу не лише мешканцям краю, але й допомагають вимушеним переселенцям, що постраждали від російської агресії. Як кажуть лікарі, їм доводиться стикатися із надзвичайно складними травмами, тому покращення технічного оснащення закладів є одним із першочергових завдань в сфері охорони здоров’я.

Нещодавно завдяки співпраці ОВА із регіональним представництвом Всесвітньої організації охорони здоров’я було досягнуто домовленості про надання Хмельниччині двох апаратів штучної вентиляції легень. Днями це обладнання було доставлено до нашої області. Відтепер ці апарати ШВЛ допомагатимуть лікарям ефективно рятувати важких пацієнтів відділень анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії Шепетівської та Кам’янець-Подільської міської багатопрофільних лікарень.

Висловлюємо щиру вдячність Всесвітній організації охорони здоров’я за підтримку та допомогу у цей важкий для країни час та сподіваємося на подальшу плідну співпрацю задля покращення рівня надання медичної допомоги нашим громадянам.