16.08.2022 — 17:55

Кіно заради Перемоги

Хмельниччина стала третьою областю, де за сприяння Офісу Президента України, Держкіно та обласної військової адміністрації відбулися покази українських кінострічок в рамках Національного туру “Кіно заради Перемоги!”.

Вихідними Ахтем Сеітаблаєв та Олексій Тритенко спільно з першим заступником начальника ОВА Сергієм Тюріним презентувати фільми “Вітер зі Сходу”, “Захар Беркут”, “Пригоди S Миколая”, та “Чорний ворон” для внутрішньо переміщених осіб, мешканців громад та військових Хмельниччини.

Вітаючи присутніх, заступник начальника ОВА Сергій Тюрін зазначив, шо наша область стала прихистком для тисячі переселенців, які були змушені тікати від жахів війни, тому цей проект – чудова ініціатива, яка піднімає патріотичний дух нашої незламної нації. Це можливість поспілкуватися, підтримати один одного у цей скрутний час. “У єдності наша сила, і в єдності ми обов’язково переможемо! І тоді, разом, будемо переглядати українські кінострічки у звільнених Донецьку та Луганську, Маріуполі та Бердянську, Херсоні та в нашому Криму, – на всій території неподільної України,” – додав посадовець.

Загалом тур проходить 15 областями України за підтримки фонду “МХП-Громаді” та компанії “Делойт” в Україні, за сприяння компанії “Вавілон”, ГО “УкрКіноФест”, ГО “Спілка підприємців теле та кіноіндустрії”, окремих підрозділів ЗСУ та Національної гвардії України у взаємодії з обласними військовими адміністраціями та Національною поліцією України. Кінопокази ведуться як із традиційного проєкційного обладнання, так і за допомогою пересувного кінокомплексу – кіномобіля.