27.08.2022 — 10:49

Сергій Гамалій: Знання та навички військової майстерності врятують не одне життя у воєнний час

Українці – незламна та непереможна нація, яку об’єднує спільна мета – перемога, і ми її обов’язково здобудемо. На цьому наголосив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час зустрічі з добровольцями ДФ Хмельницької територіальної громади №1 “Авангард”.

Звертаючись до присутніх, Сергій Гамалій зазначив, що шість місяців повномасштабної війни наші Герої, патріоти, мужні та сміливі українці дають гідну відсіч ерефії, яка намагається захопити та знищити наші міста та села. “Сьогодні кожен з нас на своєму фронті захищає незалежність України. Хтось зі зброєю в руках, хтось в тилу волонтерить, хтось підіймає економіку, а хтось навчає підростаюче покоління, – зазначив начальник ОВА. – Разом з цим, один із важливих чинників у воєнний час – підготовка людей, які володіють теоретичними знаннями та практичними навичками з військової підготовки, адже у надзвичайній ситуації вони можуть врятувати не одне життя.”

Саме такий неоціненний досвід отримують охочі у ДФТГ “Авангард”, особовий склад якого ще з 26 лютого виконує важливі завдання з охорони громадського порядку та об’єктів критичної інфраструктури, навчання бойовій та медичній підготовці, тренування добровольців. Крім цього, добровольці активно займаються волонтерською діяльністю.

Подякувавши за активну участь та віддану службу у добровольчому формуванні, а також підготовку бійців для нашої армії очільник області вручив представникам ДФТГ відзнаки обласної військової адміністрації та цінні подарунки.