29.08.2022 — 15:41

29 серпня – День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність України

Сьогодні в Україні схиляють голови в знак пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Відзначати цей день почали на знак пам’яті про одну з найбільших трагедій сучасної української історії – загибель наших воїнів під Іловайськом. Цього дня, намагаючись вирватись з лап російських загарбників, наші війська вперше з початку неоголошеної війни зазнали настільки болючих втрат. Саме тоді російський агресор показав ціну своїх обіцянок, обстрілявши з “Градів” “зелений коридор”, яким мали вийти з оточення наші воїни.

Пізніше рашисти ще не раз продемонструють свою безчесність, кровожерливість та огидні наміри знищувати все українське. Апофеозом стало 24 лютого 2022 року, коли серед ночі рашисти підло вдарили ракетами по мирних українських містах, розпочавши повномасштабне військове вторгнення на територію нашої держави.

Україна знову б’ється за свою незалежність. Щодня українці платять за мир, спокій та свободу надзвичайно дорогу ціну: тисячі життів кращих своїх синів і дочок – військовослужбовців, тероборонівців, волонтерів та звичайних українців, які незламно стоять до останнього за суверенітет нашої країни.

Цьогоріч цей день надзвичайно важливий для нашої держави, тому що пам’ять про героїв-захисників служить символом незламності українського духу, який дає сили протистояти кулям та снарядам ворога. Аби вшанувати пам’ять полеглих в протистоянні за свободу та мир героїв, керівництво області та міста, представники силових структур та громадськість області поклали квіти до монументів пам’яті захисників батьківщини та схилили голови у хвилині мовчання.