29.08.2022 — 17:26

Щасливі та задоволені: 35 обдарованих дітей Хмельниччини повернулись з Франції

Сьогодні, із посмішкою на вустах та легкою втомою від довготривалої дороги, додому повернулись діти, які впродовж 3 тижнів перебували у Франції.

Нагадаємо, що така можливість для молоді Хмельниччини стала реальною завдяки співпраці з французькою стороною, яка активно допомагає Україні та Хмельницькій області зокрема. Тож впродовж 21 дня дітвора, серед яких переможці міжнародних, всеукраїнських, обласних, міських, районних олімпіад, конкурсів, фестивалів, змагань, спартакіад активно відпочивали у муніципалітетах Торсе-Вів’є-ан-Шарні, Сен-П’єрр-Кіберон, Валлуар.

Французькі друзі організували для дітей веселе, цікаве дозвілля з безліччю різноманітних заходів, майстер класів та уроків. Відпочиваючи у Франції, діти комунікували з однолітками, розповідали їм про мальовничу та чудову Україну, а також про боротьбу українського народу за свою незалежність, про складну ситуацію в окупованих територіях та про те, як українці об’єдналися у боротьбі з ворогом. Разом з цим вони мали можливість покращити рівень знань з англійської та французької мов.

Вітаючи юних мандрівників на Хмельниччині, Сергій Гамалій висловив сподівання, що тепер діти з позитивними враженнями та новими силами розпочнуть навчання. “Попереду ще багато можливостей подорожувати різними країнами, тож підкорюйте нові вершини знань,  перемагайте у різних змаганнях. Ніколи не зупиняйтесь на досягнутому, завжди пізнавайте щось нове,” – побажав дітям Сергій Гамалій.

Хмельниччина вдячна нашим друзям з Франції за підтримку України у цей нелегкий час та надану для дітей можливість відвідати Європу, пожити у Французькій Республіці та відволіктись від сирен та повітряних тривог.